“Вогонь” в очах студентів: початок співпраці із Häfele – світовим гігантом у галузі меблевої фурнітури

Вогонь в очах студентів: початок співпраці із Häfele – світовим гігантом у галузі меблевої фурнітури

31 жовтня на кафедрі ТМВД відбулися лекція та практичні заняття, які провели представники компанії “Häfele Ukraine” зі студентами спеціальності 187 ”Деревообробні та меблеві технології” в рамках дисципліни “Технологія меблевих виробів”.

Представники компанії відгукнулись на запрошення професора Ореста Кійка та провели продуктивні і цікаві заняття щодо знайомства студентів-технологів із сучасною меблевою фурнітурою.

Після вступного слова лектора проф. Кійка О.А., розмову продовжив керівник відділу продажів компанії “Häfele Ukraine” Максим Чайка. Як справжній менеджер і фахівець своєї справи, свій виступ пан Максим розпочав за класичними канонами проведення презентації – із питання до аудиторії: “Як багато ви знаєте про компанію Häfele”. Адже, й справді, цей світовий “гігант” в галузі меблевої індустрії добре відомий в цілому світі, що дане питання до аудиторії було поставлене абсолютно доречно та влучно.

Трішки історії. Компанія “Häfele Ukraine” – дочірня компанія з продажу продукції німецького концерну Häfele, який спеціалізується на виготовленні меблевої та столярної фурнітури. Основне  гасло компанії – “Максимальна цінність простору” повністю відповідає спрямованості їх діяльності на облаштування інтер’єрів. Такий підхід є актуальним в сучасному світі в умовах постійної зростаючої урбанізації. Для світової спільноти, компанія Häfele – це “must have” у сфері меблевого бізнесу.

Лекційне заняття продовжили фахівці даної компанії Роман Терно та Сергій Бочаров – категорійні менеджери, які повною мірою представили та розкрили можливості широкого асортименту продукції, починаючи від меблевих ручок, кріпильної фурнітури, систем завіс, піднімальних механізмів та закінчуючи дороговартісними висувними системами різного функціонального призначення, які здатні задовільнити вимоги найвибагливіших клієнтів у найкоротші терміни.

За словами Романа та Сергія, у спільноті меблевиків навіть зародився жарт: якщо не можеш знайти якоїсь фурнітури, то звернися до Häfele – там є усе необхідне.

Далі, слово надали ще одному представнику компанії Häfele, випускнику кафедри дизайну НЛТУ України Тарасу Патику, який після 11 років професійної діяльності, вже як представник бізнесу, поділився зі студентами своєю історією, знаннями та досвітом.

У своїй презентації Тарас зробив акцент на необхідності застосування світла (компанія Häfele пропонує великий асортимент систем освітлення), як нового виміру в інтер’єрі меблів, яке значно збагачує зовнішній вигляд виробу, задає настрій і тон у приміщенні. Пан Тарас також зауважив, що в сучасному світі високо цінуються фахівці, які орієнтуються в багатьох як технологічних, так і дизайнерських процесах та закликав молодь наполегливо вчитися і завжди самоудосконалюватися.

В другій частині заняття студентам дали змогу удосконалити свої вміння у встановленні та демонтажі меблевої фурнітури із застосуванням  спеціальних пристосувань (кондукторів) для свердління отворів в деталях під різні типи з’єднань. Крім знайомства з  будовою та правилами встановленням меблевих стяжок, шкантів та іншої кріпильної фурнітури, студенти дізналися багато цікавої інформації, зокрема про те, що відомі широкому загалу стяжки “Minifix” та “Confirmat” є авторськими розробками саме німецької фірми Häfele.

Протягом усієї зустрічі, було добре помітно як у студентів горіли очі. Вони з цікавістю слухали доповіді лекторів, задавали питання, брали активну участь у обговоренні дискусійних питань та у практичній частині. Окремі наполегливі представники студентства навіть цікавилися можливостями працевлаштування та перспективами кар’єрного зростання саме у компанії Häfele.

На завершення заняття завідувач кафедри ТМВД Орест Кійко разом зі спільнотою студентів-технологів щиро дякували гостям за цікавий перфоманс та проведений майстер-клас. Представники компанії “Häfele Ukraine”, у свою чергу, запросили талановиту молодь на екскурсію до свого підприємства.  

Також  компанія надала кафедрі ТМВД більше 40 зразків-макетів фурнітури, набори пристосувань для формування отворів під фурнітуру, діючі макети світлодіодного обладнання та каталоги з продукцією компанії Häfele.  Надані зразки, фурнітура та обладнання будуть використовуватись для проведення практичних  та лабораторних занять з технології меблевих виробів.

Співпраця  між кафедрою ТМВД та  компанією “Häfele Ukraine” обіцяє бути плідною та взаємовигідною – існує домовленість щодо облаштування шоу-рум кухні з фурнітурою Häfele на кафедрі ТМВД.

Підсумок – усі з надією дивляться в майбутнє в очікуванні нових зустрічей та отриманні взаємної вигоди від подальшої співпраці.

За матеріалами лекційно-практичного заняття. Текст,  відео-фото матеріали та редагування:  Кійко О.А., Подібка Т.І., Ільків М.М., Кушпіт А.С.