НЛТУ ГОТУЄ ІНЖЕНЕРІВ – ДЕРЕВООБРОБНИКІВ ТА МЕБЛЯРІВ

Складальний стенд. Пробуємо складсти шухляду.

          Сьогодні м. Львів, одне із найкрасивіших міст України – місто застиглої у музиці архітектури, місто, яке щороку відвідують сотні тисяч туристів з України та закордону, які хочуть відчути подих Львова, доторкнутись своїм поглядом до минулих віків, до цих прекрасних будівель, манливих старовинних вуличок, культових споруд, величних палаців, яким буде біля 800 століть.

У цьому прекрасному старовинному і разом молодому, місті знаходиться єдиний в Україні Національний лісотехнічний університет України (НЛТУ України), якому через кілька років виповниться 150 років.

Національний лісотехнічний університет України знаходиться у мальовничій зеленій частині прекрасного міста Львова у дендропарку, де розміщені навчальні корпуси і студентські гуртожитки, тобто у власному студентському містечку

У межах студентського містечка розміщена їдальня, стадіон, студентський Храм св. Володимира, і увесь цей навчальний комплекс знаходиться у дуже зручній транспортній розв’язці:

– до центру міста – 15 – 20 хв. пішки, або 10 хв. – у трамваї №2;

– до залізничного вокзалу 30 хв. пішки, або 15 хв. у трамваї №4;

– до аеропорту 20 хв. тролейбусом №29;

– до центрального автовокзалу 20-25 хв. автобусом №9.

Важливо, що усі іногородні студенти забезпечуються гуртожитком, але це ще не усі переваги нашого університету. Сама важлива це та, що вступивши до НЛТУ України, ви одержите найкращі інженерні професії, які завжди є у попиті і мають майбутнє.

В даний час у НЛТУ України працює чотири навчальні інститути, які готують фахівців з лісового та садово-паркового господарства, механізації лісопромислових комплексів, менеджменту, обліку та аудиту, екології і ще багатьох інших спеціальностей. Але для Вас, шановні абітурієнти, хочеться відкрити ще одні двері у нашому університеті – це двері до  навчально-наукового інституту  Деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну (НН ІДКТД).

Інститут ДКТД, а колись факультет “Технології деревообробки“, був заснований 1949 році і сьогодні є одним із найбільших та ведучих в університеті. У нашому інституті готують фахівців із комп’ютерних технологій, дизайну меблів та інтер’єру, хімічної переробки деревини і рослинної сировини та створення деревинних композитних матеріалів і однієї із найстаріших спеціальностей, яка об’єднує усі є – «Деревообробні та меблеві технології».

Майбутніх спеціалістів готують на чотирьох випускових кафедрах, на яких працюють високопрофесійні викладачі серед яких, 9 професорів і біля сорока доцентів, кандидатів наук. Важлива роль у нашому інституті відводиться створенню творчого клімату навчального процесу для студентів, підходи до дослідництва, пошук самостійних рішень поставлених задач. Викладачами наших кафедр заохочується наукова робота серед студентів та розробки наукових проектів випускових робіт, а також пошук передових підприємств в Україні і за кордоном для проходження студентами виробничих і переддипломних практик та стажування з метою удосконалення фаху. Наш девіз – викладач це не контролер, а консультант, радник у освоєнні навичок вибраної професії.

Якщо Ви виявите бажання стати висококласним інженером і виберете для себе дуже потрібну для Вас і для людства спеціальність «Деревообробні та меблеві технології», то гарантуємо вам, що Ви ніколи не пошкодуєте. (Це можуть підтвердити випускники які, закінчили наш університет).

Наші викладачі прочитають Вам високоякісні лекції і проведуть практичні заняття. Окрім загально-інженерних і соціальних дисциплін ви отримаєте знання про деревину, про те як її правильно висушити і розпиляти; як виготовити шпон і фанеру, деревинні плитні матеріали, вікна і двері та дерев’яні  будинки, а також меблі будь яких видів форм і конструкцій та інші вироби із деревини. Поза тим, Ви ще будете знати, як склеїти деревину, як опорядити  лаком виготовлені вироби і, що дуже важливо, Вас навчать сучасним комп’ютерним програмам, які за Вашим завданням розроблять конструкцію виробу, виберуть і розрахують матеріали та обладнання для створення цього виробу. А головне, що вміння працювати із такими програмами забезпечить Вам роботу, яка на сьогодні, оплачується не менше як 25- 30 тис. грн. за місяць.

Кафедри інституту ДКТД, зокрема кафедра “Технології меблів та виробів з деревини“, щорічно покращують оснащення своїх навчальних лабораторій і лекційних аудиторій, що дозволяє студентам знайомитись із новими матеріалами, технологіями і сучасними методами створення виробів із деревини.

 

Демонстраційний повнофункціональний стенд фурнітури фірми “Blum” в аудиторії 40б кафедри ТМВД

          Наші студенти мають можливість відвідувати спеціалізовані виставки і передові підприємства на яких знайомляться і вивчають сучасні світові технології виготовлення меблів та інших виробів з деревини.

На меблевому підприємстві «EMBAWOOD»

          Випускники, які одержали спеціальність «Деревообробні та меблеві технології» можуть працювати у сфері виробництва меблів, столярно-будівельних конструкцій, а також вони легко знаходять роботу в інших галузях промисловості, так як після закінчення нашого університету їх знання дозволяють виконувати інші інженерні роботи. Слід відзначити, що багато наших випускників успішно працює на інженерних посадах за межами нашої держави у Польщі, Словаччині, Чехії та інших.

 

Спільний навчально-науковий проект з студентами із Швейцарії, 2019р.

          Шановні випускники шкіл, коледжів та професійних училищ, після отримання атестату чи диплому, про закінчення навчального закладу та зданого зовнішнього тестування, чекаємо на Вас і запевняємо, що Ви ніколи не пошкодуєте, якщо виберете Національний лісотехнічний університет України, спеціальність «Деревообробні і меблеві технології».

Термін навчання для отримання освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр»

  • для студентів після школи – 4 роки (8 семестрів);
  • після коледжу – 2 роки (4 семестри).

Раді будемо Вас бачити серед  студентів
Національного лісотехнічного університету України

Лариса Яремчук, професор кафедри ТМВД НЛТУ України